Bakıcı Arıyorum Bakıcı Arıyorum
İş Arıyorum İş Arıyorum
Yaşlı Bakıcısı - Yaşlı Bakıcı Hakkında...
Hizmetlerimiz
Hasta Yaşlı Bakıcısı Yaşlı Bakıcısı
Villanıza Yatılı Çocuksuz Eşler Villanıza yatılı Eşler
Bahçıvan Aranıyor Villalarınıza Bahçıvan
Refakatçiler Refakatçiler
Profesyonel Dadılar Profesyonel Dadılar
Profesyonel Aşçılar Profesyonel Aşçılar
Özel Şoförler Özel Şoförler
İşyerinize Sekreter, Çaycı,Temizlikçi İşyerinize Personeller
İngilizce Bilen Ablalar İngilizce Bilen Abla
Özel Güvenlik Elemanları Güvenlik Elemanları
Ev İşleri için Yardımcılar Ev İşleri için Yardımcı
Çocuk Gelişimi Mezunu Ablalar Çocuk Gelişimi Mezunu
0-6 yaş için Bebek Bakıcısı Bebek Bakıcısı (0-6)
Bebek Bakıcısı Bebek Bakıcısı
Çocuk Bakıcısı Çocuk Bakıcısı
Yaşlı Bakımı
Yaşlılar Haftası ( 18-24 Mart ) Yaşlı Bakımı
Yaşlı Bireyin Bakımı Yaşlı Bireyin Bakımı
Yaşlı ve Aile Açısından Evde Bakım Yaşlı ve Aile Açısından Evde Bakım
Yaşlı Hasta Hemşirelik Bakımı Yaşlı Hasta Hemşirelik Bakımı
Evde Bakımda Verilen Hizmetler Evde Bakımda Verilen Hizmetler
Yaşlının Evde Bakımı Yaşlının Evde Bakımı
Yaşlılık İlkeleri Yaşlılık İlkeleri
Yaşlı Bakımında Çözümler Yaşlı Bakımında Çözümler
Yaşlı Bakıcılık Mesleği Yaşlı Bakıcılık Mesleği
Yaşlı Bakıcılığı ve Yaşlı Bakımı Yaşlı Bakıcılığı ve Yaşlı Bakımı
Yaşlılara Evde Bakım Hizmeti Yaşlılara Evde Bakım Hizmeti
Yaşlı Bakım Hizmeti Yaşlı Bakım Hizmeti
Yaşlılarımız İçin Günlük Yaşam Öz Bakım İlişkileri Yaşlılarımız İçin Günlük Yaşam Öz Bakım İlişkileri
Alzheimer Bakımında Stres Alzheimer Bakımında Stres
Alzheimer İçin Pratik Öneriler Alzheimer İçin Pratik Öneriler
Alzheimer Bakımı Alzheimer Bakımı
Yaşlılıkta Genel Bakım Yaşlılıkta Genel Bakım
Yaşlı Bakım Uygulamaları Yaşlı Bakım Uygulamaları
Yaşlılık Ve Beslenme Yaşlılık Ve Beslenme
Bakıcı Duyguları Bakıcı Duyguları
Evde Yaşlı Bakımı Evde Yaşlı Bakımı
Yaşlı Bakım Evi Yaşlı Bakım Evi
Yaşlı Bakım Hizmeti Yaşlı Bakım Hizmeti
Yaşlı Bakım Uzmanlığı Yaşlı Bakım Uzmanlığı
Yaşlılıkta Psikolojik Hastalıklar Yaşlılıkta Psikolojik Hastalıklar
Yatalak Hasta Bakımı Yatalak Hasta Bakımı
Yaşlılığın Sosyal Boyutu Yaşlılığın Sosyal Boyutu
Yaşlılık ve Unutkanlık Yaşlılık ve Unutkanlık
Yaşlılıkta Beslenme Yaşlılıkta Beslenme
Yaşlı Bakımında Püf Noktalar Yaşlı Bakımında Püf Noktalar
Yaşlılık Nedir ? Yaşlılık Nedir ?
Diğer Sitelerimiz
Bakıcı.Gen.TrBakıcı
Bebek BakıcısıBebek Bakıcısı
DadıE-Dadı.com
Çocuk BakıcısıOnline-Dadı.com
Çocuk BakımıÇocukBakıcısı.Com.tr
Ev PersoneliEv Personeli.net
getUsersOnlineCount () . "
"; print "Bugün  : " . $counter->getTodaysVisitCount () . "
"; print "Toplam : " . $counter->getTotalVisitCount () . "
"; ?>
Yaşlılık ResimleriPaylaşmak İstediğiniz Yaşlılık Resimleri ni veya Yaşlılık Şiirleri nizi Buradan Bizlere ulaştırarak sitemizde yayınlanmasını sağlayabilirsiniz.

Misafir Defteri Misafir Defteri [Yaz]
Yaşlılık Anıları Anılarınız [Yaz]
Sizden Gelen Yaşlı Resimleri Sizden Gelen Resimler

Yaşlılarınıza Ait ResimlerYaşlılarınıza Ait Resimleri Bizlerle Paylaşabilirsiniz.
Resim Eklemek
İçin Tıklayın

Yetmişlik bir delikanlı olmak kimi zaman kırk yaşında moruk olmaktan çok daha neşeli ve umut verici olabilir.
Yaşlılığın çok az şeye ihtiyacı vardır ama bu az şeye çok ihtiyaç duyar.
Yaşlılarımızın Bakımı

Yaşlılarımızın bakımı

Yaşlılık bir sorun ya da hastalık değildir. Yaşam süremizde bir dönemi işaret etmektedir.

Her canlıda olduğu gibi insanlar da hücresel birleşmenin olduğu andan itibaren yaşlanmaya başlarlar. Bazı sistem ve organlarımızın işlevlerinde azalma daha çabuk olurken, diğer sistem ve organlarımız zamana karşı daha dirençlidirler. 


İnsanımızın bu yaşam dönemine varmadan veya vardıktan sonra kronik hastalıklara yakalanmamaları için ve diğer bir kronik hastalığa daha meydan vermemek için gerekli eğitime dolaylı ve dolaysız ulaşmalarını sağlamalıyız.

Eğitim ve öğretim önce ilköğretimde verilmeli; yazılı - sözlü -görsel basın organlarımızın buna desteği yasal olarak sağlanmalıdır. Yaşlıların fiziksel durumu televizyon seyretmeye daha uygun olduğu düşünülerek televizyon programlarında kişileri yaşlılığa hazırlama ve sağlıklı yaşlılık için gerekenler her ulusal kanalın baştan savma değil de, yararlı dramalar ve belgeseller ve sağlık programları yapmaları kendilerinden istenmelidir.

Yaşlılığın en acı neticesi alıştığı eski arkadaşlardan ve dostlardan, çalışma ortamından uzaklaşmak netice olarak yaşamdan yalıtılmış ve hareketsizliktir. Yalıtılmışlık, yalnızlığı, yalnızlık ve hareketsizlik, bunun yarattığı ruhsal durum da kanserin, bunamanın, dolaşım bozukluğu hastalıklarının, şeker hastalıklarının ve vücut direncinin düşmesi neticesi olan diğer tüm hastalıkların nedenlerinden kabul edilir.

Yaşlı insanlar tam olarak kendilerine bakamazlar, kurumlar veya aile içinde bakılması gerekir ve en önemlisi yalnız kalmamalı, toplumdan koparılmamalıdırlar.

Bedensel ve ruhsal sorunlar yanında kişinin ekonomik gelirinin azalması, sosyal rolünü, etkinliğini kaybetmesi, evlatlarının, akrabalarının, arkadaş ve çevrenin ilgisinin azalması, en azından böyle algılanması, verimli olamadığı düşüncesi, ruhsal, cinsel yaşamının değişimine ayak uyduramaması gibi nedenlerle kişinin  'Yaşam Kalitesi' denilen fiziksel, işlevsel, sosyal ve ruhsal iyilik halini yitirmesi yaşamın en olgun, akil, deneyimli halinden yararlanmasını engellemektedir.

Yaşlılarımızın çoğu kendi evlerinde, bir kısmı çocuklarının yanında ve sadece % 1 kurumlarda bakılmaktadır. Geleneksel değerlerimizin ve buna bağlı aile yapısının isteyerek veya istemeyerek zorunlu olarak değişimi, yaşlıların aile içinde bakımını zorlaştırmaktadır.

Öğrenim, eğitim, çalışmak, üretmek, kendini geliştirmek, eğlenmek, gezmek, görmek için zamanın çoğunu dışarıda, toplum içinde geçirmesi kaçınılmaz ve gerekli olan insanlarımıza, yaşlılarına bakmak konusunda yardımcı olmalıyız.

Yaşlı bakımı ve onlara destek hizmetleri, yaşlı bakımevlerinde, güçsüzler yurtlarında, huzurevlerinde, korumalı meskenlerde, yaşlı köylerinde, gündüz bakım ve destek ve evde bakım kuruluşları tarafından yapılmalıdır.

Şu anda kabaca 300 bine yakın ‘ İleri Derece Yaşlılarımız ‘ sevgi ve saygının yanında doğrudan sağlık ve koruyucu sağlık bilgileriyle donatılmış personele ihtiyaç duymaktadırlar.

Huzur evleri ve Alzheimer hastaları için daha ileri denetimi gereken evler belediyelerce yapılması ve bakımı ve sürdürülmesi kanun marifeti ile zorunlu kılınmalıdır, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Güvenlik Kurumları ve Özel Sağlık Güvenlik kurumlarının katılımı ile toplanacak fon nüfusa oranla bu hizmete sunulmalıdır. Aciliyeti vardır.

Huzur Evleri yaşlıların yatıp kalktığı, yemek verilen soğuk yerler olarak kalırsa, bunlar, yaşlıların ölümü beklediği yer olmaktan çıkmaz. Amaç, ciddi beslenme, bedensel faaliyetlerin düzenli ve kararlı yapıldığı, sosyal etkinliklerin en üst düzeyde kendilerinin katılımı ile sağlandığı ve onlardan yararlanmak için el becerilerinin, sanatsal ve entelektüel yaratıcılıklarının ortaya konması için desteklenmelerinin olduğu güler yüzlü, neşeli, tartışmalı hatta çekişmeli yerler olması sağlanmalıdır.

Huzur evlerine gitmek istemeyen yaşlılarımız veya anne - babalarını, büyükanne-büyükbabalarını evde bakmak isteyenlere destek olunmalıdır. Yaşlılarına sevgiyle bakmak isteyen ailelere maddi destek sağlanmalıdır. Ailenin önerdiği, uzmanların olur verdiği bir aile bireyi eğitilmeli, yetki ve sorumluluk vererek maaş bağlanmalıdır.

Kızlar da erkeklerimiz gibi askerlik hizmeti yapmaları eşitlik ilkesine uygundur diyorsak bu şekilde onlardan yaralanılmalı ve kızlarımız erkeklerin askerlik hizmetine karşılık gelecek ‘sivil hizmet’ yapmaları için çeşitli disipline bağlı bilim adamları tartışma başlatmalıdır. Bu şekilde toplumda kız erkek eşitliği yaşama tam katılım anlamında sağlanır, bir eğitimden geçirilmiş ve kendilerinden bu şekilde yararlanılmış olur. Burada ve hastanelerde sivil görevlerini yapan kızlı - erkekli gençlerimiz çok ciddi bir meslek de edinmiş olurlar.

Deneyimli kişi, koluna girip iki kilometre yürüyeceği, komşusunu dedikodu edeceği, beraber emekli maaşını almaya gideceği, evde televizyonun ayarını yapacak, cep telefonunun şarjını dolduracak, kanepenin yerini değiştirecek, torunlarını anlatacak, anılarını paylaşacak, kızdığı şeyleri boşaltacağı, belki beş on sayfa roman, şiir dinleyeceği bir cıvıl cıvıl gençle ortak neler yaparlar kim bilir. Genç de belki bu akil insana dertlerini anlatır ve güngörmüş kişi ona derdinin ne kadar önemsiz olduğunu söyler.

Yaşlı, bir öğün yemeğini gençle paylaşırken, genç de yaşlının dengeli ve yeterli beslenmesi için gerekeni yapar. Genç bu insana sigaranın zararlarını anlatırken, zararlarını bedeninde yaşamış veya sevdiği dostlarında görmüş insanın bilgileri bütünleşir bir olumlu eyleme dönüşür.

Gencin bir daha geleceğini biliyor olmak, onu beklemek dahi bu insanı yaşama bağlar ve hastalıklardan korur. Birinin geleceğini bildiği için kendi çapında hazırlık yapar, belki bir kek hazırlar, belki de çayı koyar üstüne. Evini, üstünü başını toplar gence iyi örnek olmak için . Zihni meşgul olur. Dışarıya karşı kendini güçlü hisseder.

Sokaklarda ve bilgisayar başında zamanını kaybeden, umutsuz, ailesinden para bekleyen genç ve ömrünün en deneyimli dönemini yalnız geçiren iki insanın birbirine vereceği ne kadar çok zenginlik var.

Özet olarak gençlerimiz bir yandan zamanlarını verimli kılmak, bir yandan deneyimli insanları gözlemek, ekonomik bağımsızlığı elde etmek ve hatta meslek edinmek olanağı bulurken, yaşlılarımız da yalnız kalmaz, bilgi ve birikimlerini aktarırken genç bir insana olanak sağlamanın mutluluğunu yaşarlar.


Yaşlılarınıza Bakıcılar

Yaşlılarınıza BakıcılarYaşlılarınıza Bakıcılar
Yaşlı ve hastalarınızın özelliklerini tanıyabilen, günlük bakımlarını yapabilecek, gerekli egzersizler ile hasta ihtiyaçlarına cevap verecek alanda uzman bakıcılar.

Yaşlı Bakıcısı Çalışma Şekli Yatılı:
 Yatılı tam zamanlı haftada bir gün 24 saat izin kullanırlar aile ile yapılan anlaşma gereği hafta içi veya hafta sonu izin kullanılır.


Yaşlı Bakıcısı Hizmet Tanımları
• Yaşlı ya da hastanın ihtiyaçlarını belirleme
• Günlük yeme-içme, egzersiz ve yatak içi bakımının yapılması,
• İlaç ve beslenme desteğinin eksiksiz en uygun şekilde yapılması,
• Yaşlı ve hastanın moral ve motivasyonunu anlayabilme ve destek olabilme,
• İlk yardım bilgisine sahip olmaları

Yaşlı Bakıcısı Çalışma Şekli Gündüzlü:
Günde 8 veya 9 saat çalışırlar – Cumartesi ve Pazar izin kullanırlar

Yaşlılarımız
Yaşlı Bakımında Eylem ve  İlkeler Yaşlı Bakımında Eylem ve İlkeler
Yaşlıların Bakımı Yaşlıların Bakımı
Yaşlılıkta Uyum Sorunları Yaşlılıkta Uyum Sorunları
Evde Yaşlı Bakım Hizmeti Evde Yaşlı Bakım Hizmeti
Yaşlıya Bakmak Zordur Yaşlıya Bakmak Zordur
Yaşlılığın ve Yaşlıların Sorunları Yaşlılığın ve Yaşlıların Sorunları
Yaşlılarımıza Hizmet Yaşlılarımıza Hizmet
Yaşlılara Karşı Tutum ve Yaşlılık Yaşlılara Karşı Tutum ve Yaşlılık
Yaşlı İstismarı Yaşlı İstismarı
Yaşlı Hakları Yaşlı Hakları
Yaşlılıkta Cinsellik Yaşlılıkta Cinsellik
Yaşlılıkta Evlilik Yaşlılıkta Evlilik
Yalnızlaşan Yaşlılarımız Yalnızlaşan Yaşlılarımız
Yaşlılık Rehberi Yaşlılık Rehberi
Yaşlılıkta Arkadaşlık Yaşlılıkta Arkadaşlık
Özel İlişkiler Özel İlişkiler
Yaşlılıkta İnsan Psikolojisi Yaşlılıkta İnsan Psikolojisi
Yaşlılarımızın Bakımı Yaşlılarımızın Bakımı
Yaşlılarımız Özel İlgi İsterler Yaşlılarımız Özel İlgi İsterler
Yüzdeki Çizgiler, Yaşlılarımız Yüzdeki Çizgiler
Yaşlılarımız Yaşlılarımız
Yaşlılık Nedir
Yaşlılık NedirYaşlılık Nedir Yaşlanma, organizmanın giderek biyolojik verimliliğinin yitirmesi, çevresine uyumda güçlük çekmesi ve direnç mekanizmalarında gerileme olarak tanımlanabilir. Tıbbi ve toplumsal gelişmelerin yaşlılığın sınırını sürekli olarak yukarı çekmelerine karşın genel uygulama 65 yaşın başlangıç olarak kabul edilmektedir. Devamı...
Yaşlı BakıcısıYaşlı Bakıcısı

Hizmet Tanımları

• Yaşlı ya da hastanın ihtiyaçlarını belirleme
• Günlük yeme-içme, egzersiz ve yatak içi bakımının yapılması,
• İlaç ve beslenme desteğinin eksiksiz en uygun şekilde yapılması,
• Yaşlı ve hastanın moral ve motivasyonunu anlayabilme ve destek olabilme,
Devamı...

Yaşlı BakımıYaşlı Bakımı

Yaşlı bakımında püf noktalar
Yaşlı nüfus oranının yükselmesi, kronik hastalıklardaki artış, kırsal yaşamdan kentsel yaşama geçiş, aile yapısındaki değişiklikler gibi etkenler yaşlılıkta bakım gereksiniminin daha da artmasına sebep oluyor.
Yaşlıların bakımında aile
Devamı...

Yaslibakicisi.com Damla İnsan Kaynakları Eğitim ve Danışmanlık Temizlik Gıda Bilişim Sanayii
Tic.Ltd. Şti. ne bağlı bir sitedir. Damla İnsan Kaynakları Ltd. Şti. Çalışma ve Sosyal
Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu, 19/04/2012 tarihli 100 sayılı izin belgesiyle faaliyet göstermektedir.
4904 sayılı Türkiye İş Kanunu gereğince iş arayanlardan menfaat sağlanması ve ücret alınması yasaktır.
Damla Bilişim
Damla Bilişim
Site Haritası
İletişim Hakkımızda Ana Sayfa Yaşlı Bakıcısı
Damla Bilişim Yaşlı Bakıcısı