Bakıcı Arıyorum Bakıcı Arıyorum
İş Arıyorum İş Arıyorum
Yaşlı Bakıcısı - Yaşlı Bakıcı Hakkında...
Hizmetlerimiz
Hasta Yaşlı Bakıcısı Yaşlı Bakıcısı
Villanıza Yatılı Çocuksuz Eşler Villanıza yatılı Eşler
Bahçıvan Aranıyor Villalarınıza Bahçıvan
Refakatçiler Refakatçiler
Profesyonel Dadılar Profesyonel Dadılar
Profesyonel Aşçılar Profesyonel Aşçılar
Özel Şoförler Özel Şoförler
İşyerinize Sekreter, Çaycı,Temizlikçi İşyerinize Personeller
İngilizce Bilen Ablalar İngilizce Bilen Abla
Özel Güvenlik Elemanları Güvenlik Elemanları
Ev İşleri için Yardımcılar Ev İşleri için Yardımcı
Çocuk Gelişimi Mezunu Ablalar Çocuk Gelişimi Mezunu
0-6 yaş için Bebek Bakıcısı Bebek Bakıcısı (0-6)
Bebek Bakıcısı Bebek Bakıcısı
Çocuk Bakıcısı Çocuk Bakıcısı
Yaşlı Bakımı
Yaşlılar Haftası ( 18-24 Mart ) Yaşlı Bakımı
Yaşlı Bireyin Bakımı Yaşlı Bireyin Bakımı
Yaşlı ve Aile Açısından Evde Bakım Yaşlı ve Aile Açısından Evde Bakım
Yaşlı Hasta Hemşirelik Bakımı Yaşlı Hasta Hemşirelik Bakımı
Evde Bakımda Verilen Hizmetler Evde Bakımda Verilen Hizmetler
Yaşlının Evde Bakımı Yaşlının Evde Bakımı
Yaşlılık İlkeleri Yaşlılık İlkeleri
Yaşlı Bakımında Çözümler Yaşlı Bakımında Çözümler
Yaşlı Bakıcılık Mesleği Yaşlı Bakıcılık Mesleği
Yaşlı Bakıcılığı ve Yaşlı Bakımı Yaşlı Bakıcılığı ve Yaşlı Bakımı
Yaşlılara Evde Bakım Hizmeti Yaşlılara Evde Bakım Hizmeti
Yaşlı Bakım Hizmeti Yaşlı Bakım Hizmeti
Yaşlılarımız İçin Günlük Yaşam Öz Bakım İlişkileri Yaşlılarımız İçin Günlük Yaşam Öz Bakım İlişkileri
Alzheimer Bakımında Stres Alzheimer Bakımında Stres
Alzheimer İçin Pratik Öneriler Alzheimer İçin Pratik Öneriler
Alzheimer Bakımı Alzheimer Bakımı
Yaşlılıkta Genel Bakım Yaşlılıkta Genel Bakım
Yaşlı Bakım Uygulamaları Yaşlı Bakım Uygulamaları
Yaşlılık Ve Beslenme Yaşlılık Ve Beslenme
Bakıcı Duyguları Bakıcı Duyguları
Evde Yaşlı Bakımı Evde Yaşlı Bakımı
Yaşlı Bakım Evi Yaşlı Bakım Evi
Yaşlı Bakım Hizmeti Yaşlı Bakım Hizmeti
Yaşlı Bakım Uzmanlığı Yaşlı Bakım Uzmanlığı
Yaşlılıkta Psikolojik Hastalıklar Yaşlılıkta Psikolojik Hastalıklar
Yatalak Hasta Bakımı Yatalak Hasta Bakımı
Yaşlılığın Sosyal Boyutu Yaşlılığın Sosyal Boyutu
Yaşlılık ve Unutkanlık Yaşlılık ve Unutkanlık
Yaşlılıkta Beslenme Yaşlılıkta Beslenme
Yaşlı Bakımında Püf Noktalar Yaşlı Bakımında Püf Noktalar
Yaşlılık Nedir ? Yaşlılık Nedir ?
Diğer Sitelerimiz
Bakıcı.Gen.TrBakıcı
Bebek BakıcısıBebek Bakıcısı
DadıE-Dadı.com
Çocuk BakıcısıOnline-Dadı.com
Çocuk BakımıÇocukBakıcısı.Com.tr
Ev PersoneliEv Personeli.net
getUsersOnlineCount () . "
"; print "Bugün  : " . $counter->getTodaysVisitCount () . "
"; print "Toplam : " . $counter->getTotalVisitCount () . "
"; ?>
Yaşlılık ResimleriPaylaşmak İstediğiniz Yaşlılık Resimleri ni veya Yaşlılık Şiirleri nizi Buradan Bizlere ulaştırarak sitemizde yayınlanmasını sağlayabilirsiniz.

Misafir Defteri Misafir Defteri [Yaz]
Yaşlılık Anıları Anılarınız [Yaz]
Sizden Gelen Yaşlı Resimleri Sizden Gelen Resimler

Yaşlılarınıza Ait ResimlerYaşlılarınıza Ait Resimleri Bizlerle Paylaşabilirsiniz.
Resim Eklemek
İçin Tıklayın

Yetmişlik bir delikanlı olmak kimi zaman kırk yaşında moruk olmaktan çok daha neşeli ve umut verici olabilir.
Yaşlılığın çok az şeye ihtiyacı vardır ama bu az şeye çok ihtiyaç duyar.
Alzheimer Bakımında Stres

Alzheimer Bakımında Stres

Alzheimer Bakımında Stres


Alzheimer sadece Alzheimer Hastası olan kişiyi değil bütün aileyi etkiler. En büyük yük ise bakımını üstelenen kişinin sırtına yüklenmiştir.

Alzheimer Hastası olan bir kişiye bakmanın kişisel ve duygusal stresi çok büyüktür ve siz ileride hastalıkla savaşmanın yollarını planlamak zorunda kalabilirsiniz.

Duygularınızı anlamak kişininkilerle olduğu kadar kendi problemlerinizle başa çıkmada da başarılı olacaktır. Yaşadığınız duygular üzüntü, suçluluk, kızgınlık, utanma, yalnızlık ve başka şeyler olabilir.



Üzüntü

Üzüntü, kayıp yaşayanlar için doğal bir tepkidir. Alzheimer Hastası yüzünden eşinizi, arkadaşınızı ya da ebeveyninizi kaybetmiş hissedebilirsiniz ve çoğunlukla kişinin eski halini arayabilirsiniz. Tam alıştığınızı sandığınız zamanda kişi tekrar değişir.

Kişi sizi tanımamaya başladığında bu sizin için yıkıcı olabilir. Birçok bakıcı, Alzheimer destek gruplarına katılmanın, bu durumun üstesinden gelmenin en iyi yolu olduğunu görmüştür.

Suçluluk

Kişinin davranışları karşısında utanç duyduğunuz, ona kızdığınız, daha fazla devam edemeyeceğinizi düşündüğünüz ve onu bir bakım evine yerleştirmeyi düşündüğünüz için suçluluk hissetmek çok yaygındır. Diğer bakıcılarla ve arkadaşlarınızla konuşmak size yardımcı olabilir.

Kızgınlık


Kızgınlığınız karışık olabilir. Koşullara bağlı olarak kişiye, kendinize, doktora ya da duruma yönelmiş olabilir. Kişinin -hastalıktan kaynaklanan- davranışlarına duyduğunuz kızgınlıkla kişinin kendisine duyduğunuz kızgınlığı ayırt etmek çok önemlidir.

Arkadaşlarınızdan, ailenizden ve bir destek grubundan tavsiye almanız yardımcı olabilir. Bazen insanlar bakımını üstlendikleri kişiye zarar verecek derecede kızgınlık hissederler. Böyle hissederseniz profesyonel yardım aramalısınız.

Kendinizi kişinin faturalarını ödemek, evini temizlemek, yemek pişirmek gibi sorumluluklarını almış halde bulabilirsiniz. Bu sorumluluk artışı çok stresli olabilir. Ailenin diğer üyeleriyle ya da bir profesyonelle bu durumu konuşmak yardımcı olacaktır.

Utanç

Kişi toplum içinde uygunsuz davranışlarda bulunduğu zaman utanç hissedebilirsiniz. Bu utanç aynı şeyleri yaşayan diğer bakıcılarla bu duyguları paylaştığınız zaman yok olabilir.

Aynı zamanda bu hastalık hakkında arkadaşlarınıza ve komşularınıza kişinin davranışlarını daha iyi anlamaları için açıklamalar yapmak yardımcı olabilir.

Yalnızlık

Birçok bakıcı toplumdan kendisini çeker ve Alzheimer Hastası olan kişiyle birlikte evlerine ve evin çevresine mahkûm olurlar.

Bakıcı olmak yalnızlığa yol açan bir iş olabilir - kişiyle dostluğunuzu ve bakıcılığın talepleri yüzünden diğer sosyal bağlantılarınızı kaybetmiş olabilirsiniz.

Yalnızlık bakıcılığın problemleriyle başa çıkmayı zorlaştırır. Arkadaşlıkları ve sosyal bağlantıları korumayı öncelikli hale getirmek yardımcı olacaktır.

Kendinizi Koruyun

Aile

Bazı bakıcılar için aile en iyi yardım kaynağıdır. Diğerleri içinse aile en büyük sıkıntı kaynağıdır. Eğer uygunsa ailenin diğer üyelerinden yardım almayı kabul etmek ve bütün bakım yükünü üzerinizde taşımamak önemlidir.

Aile üyelerinin yardımcı olmamasından dolayı ve hatta Alzheimer Hastasını anlamamalarından kaynaklanan eleştirileri yüzünden sıkıntı hissediyorsanız kişinin bakımını tartışmak üzere aileyi bir araya getirmek yardımcı olabilir.

Problemlerinizi Paylaşın

Bakıcılık deneyimleriniz hakkındaki duygularınızı başkalarıyla paylaşmalısınız. Bunları kendinize saklarsanız, Alzheimer Hastası olan kişiye bakmanız daha da zorlaşabilir. Eğer yaşadığınızın içinde bulunduğunuz duruma verilmiş doğal bir tepki olduğunu fark edebilirseniz, bu durumla başa çıkmanız daha kolay olacaktır.

Onlara zahmet veriyor olsanız dahi başkaları tarafından önerilen yardımları kabul etmeye çalışın. Önünüzü görmeye çalışın ve acil bir durumda başvurabileceğiniz birisini bulun.

Kendinize Zaman Ayırın

Kendiniz için zaman yaratmanız çok önemlidir. Bu, sizin başkalarıyla zaman geçirmenizi, hobilerinizle ilgilenmenizi ve en önemlisi iyi vakit geçirmenizi sağlar. Eğer daha uzun bir süreye ihtiyacınız varsa, dinlenebilmeniz için bakımı sizin yerinize üstlenebilecek birisini bulmaya çalışın.

Sınırlarınızı Bilin


Artık fazla gelmeye başlamadan önce ne kadarını kaldırabilirsiniz? Birçok insan bakım vermenin çok yorucu olduğu noktaya ulaşmadan ne kadar dayandıklarını fark ederler. Eğer durumunuz size çok ağır geliyorsa bir krizi önlemek ve kaçınmak için yardım çağırmaya hazırlanın.

Kendinizi Suçlamayın


Alzheimer Hastası olan kişinin karşılaştığınız sorunları için kendinizi suçlamayın. Unutmayın ki sebep hastalığın kendisidir. Eğer arkadaşlarınız ve ailenizle ilişkileriniz zayıflıyorsa onları ya da kendinizi suçlamayın. Bu durumun nedenini bulmaya çalışın ve bunu onlarla tartışın.

Unutmayın ki diğer kişilerle ilişkiler sizin için değerli bir destek kaynak olabilir. Bu hem sizin hem de Alzheimer Hastası olan kişi için önemli bir değerdir.

Tavsiyeleri Değerlendirin ve Talep Edin


Sizin değişen rolünüz ve Alzheimer Hastası kişide meydana gelen değişikliler konusunda tavsiye almak yardımcı olacaktır.

Önemli Olduğunuzu Unutmayın

Siz kendiniz için önemlisiniz. Ayrıca Alzheimer Hastası olan kişinin hayatında önemli bir kişisiniz. Siz olmadan kişi çaresiz olurdu. Bu kendinize dikkat etmenizin bir başka önemli nedenidir.

Bakıcı Konumundakiler İçin Yardım


Yardım kabul etmeyi öğrenmek sizin için yeni olabilir. Ancak çoğunlukla görüldüğü gibi ailenizin üyeleri, arkadaşlarınız, komşularınız size ve Alzheimer Hastası olan kişiye yardım etmek için bir şeyler yapmak isteyeceklerdir.

Ancak neyin yardımcı olacağını ya da neyi kabul edeceğinizi bilemeyebilirler. Sizden gelen bir kelime ya da öneri ya da bir yol gösterme onlara yardım etme fırsatı verecektir. Bu bir başkasının kendisini yararlı hissetmesini, Alzheimer Hastası olan kişiye yardım etmesini ve sizi rahatlatabilecek bir kişiye sahip olmanızı sağlayabilir.

Bir kendi kendine yardım grubu (bakıcılar için bir grup) sizin için bir başka yardım kaynağı olabilir. Kendi kendine yardım grubu (destek grubu da denmektedir) bakıcılara bir araya gelme, problemlerini, çözümlerini paylaşma ve birbirlerine destek verme fırsatı sağlar. Giderek birçok ülkede böyle bir bakıcı grubu bulabileceğiniz Alzheimer hastalığı toplulukları oluşmaktadır, yoksa da siz kurmaya başlayın.

Ek olarak, bakıcılık görevinizde destek almak için çevrenizdeki tıbbi, pratik, kişisel ya da mali yardım olanaklarını bilmek yararlıdır. Doktorunuz, bir hemşire ya da bir sosyal görevli bunları bulmanızda ve ihtiyacınız olan kaynaklara sizi yönlendirme konusunda yardımcı olabilir.

Ülkeden ülkeye Alzheimer hastalığına yakalanmış kişilere ve onların bakımını üstelenen kişilere sağlanan tıbbi ve sosyal yardım büyük değişiklikler göstermektedir. Ancak, yaşadığınız yerde bakıcıların ihtiyaç duyduğu bazı temel şeyler vardır.

Bunlar:

• Teşhis ve bakım sağlayabilecek tıbbi yardım
• Bakımın basit işlerinde yardım
• Bakıma ara verme (dinlenme)
• Bakıcı olarak sizin için düzenli sağlık kontrolleri
• Ev içi bakım, günlük merkez ya da hastabakıcı bakımı


Yaşlılarınıza Bakıcılar

Yaşlılarınıza BakıcılarYaşlılarınıza Bakıcılar
Yaşlı ve hastalarınızın özelliklerini tanıyabilen, günlük bakımlarını yapabilecek, gerekli egzersizler ile hasta ihtiyaçlarına cevap verecek alanda uzman bakıcılar.

Yaşlı Bakıcısı Çalışma Şekli Yatılı:
 Yatılı tam zamanlı haftada bir gün 24 saat izin kullanırlar aile ile yapılan anlaşma gereği hafta içi veya hafta sonu izin kullanılır.


Yaşlı Bakıcısı Hizmet Tanımları
• Yaşlı ya da hastanın ihtiyaçlarını belirleme
• Günlük yeme-içme, egzersiz ve yatak içi bakımının yapılması,
• İlaç ve beslenme desteğinin eksiksiz en uygun şekilde yapılması,
• Yaşlı ve hastanın moral ve motivasyonunu anlayabilme ve destek olabilme,
• İlk yardım bilgisine sahip olmaları

Yaşlı Bakıcısı Çalışma Şekli Gündüzlü:
Günde 8 veya 9 saat çalışırlar – Cumartesi ve Pazar izin kullanırlar

Yaşlılarımız
Yaşlı Bakımında Eylem ve  İlkeler Yaşlı Bakımında Eylem ve İlkeler
Yaşlıların Bakımı Yaşlıların Bakımı
Yaşlılıkta Uyum Sorunları Yaşlılıkta Uyum Sorunları
Evde Yaşlı Bakım Hizmeti Evde Yaşlı Bakım Hizmeti
Yaşlıya Bakmak Zordur Yaşlıya Bakmak Zordur
Yaşlılığın ve Yaşlıların Sorunları Yaşlılığın ve Yaşlıların Sorunları
Yaşlılarımıza Hizmet Yaşlılarımıza Hizmet
Yaşlılara Karşı Tutum ve Yaşlılık Yaşlılara Karşı Tutum ve Yaşlılık
Yaşlı İstismarı Yaşlı İstismarı
Yaşlı Hakları Yaşlı Hakları
Yaşlılıkta Cinsellik Yaşlılıkta Cinsellik
Yaşlılıkta Evlilik Yaşlılıkta Evlilik
Yalnızlaşan Yaşlılarımız Yalnızlaşan Yaşlılarımız
Yaşlılık Rehberi Yaşlılık Rehberi
Yaşlılıkta Arkadaşlık Yaşlılıkta Arkadaşlık
Özel İlişkiler Özel İlişkiler
Yaşlılıkta İnsan Psikolojisi Yaşlılıkta İnsan Psikolojisi
Yaşlılarımızın Bakımı Yaşlılarımızın Bakımı
Yaşlılarımız Özel İlgi İsterler Yaşlılarımız Özel İlgi İsterler
Yüzdeki Çizgiler, Yaşlılarımız Yüzdeki Çizgiler
Yaşlılarımız Yaşlılarımız
Yaşlılık Nedir
Yaşlılık NedirYaşlılık Nedir Yaşlanma, organizmanın giderek biyolojik verimliliğinin yitirmesi, çevresine uyumda güçlük çekmesi ve direnç mekanizmalarında gerileme olarak tanımlanabilir. Tıbbi ve toplumsal gelişmelerin yaşlılığın sınırını sürekli olarak yukarı çekmelerine karşın genel uygulama 65 yaşın başlangıç olarak kabul edilmektedir. Devamı...
Yaşlı BakıcısıYaşlı Bakıcısı

Hizmet Tanımları

• Yaşlı ya da hastanın ihtiyaçlarını belirleme
• Günlük yeme-içme, egzersiz ve yatak içi bakımının yapılması,
• İlaç ve beslenme desteğinin eksiksiz en uygun şekilde yapılması,
• Yaşlı ve hastanın moral ve motivasyonunu anlayabilme ve destek olabilme,
Devamı...

Yaşlı BakımıYaşlı Bakımı

Yaşlı bakımında püf noktalar
Yaşlı nüfus oranının yükselmesi, kronik hastalıklardaki artış, kırsal yaşamdan kentsel yaşama geçiş, aile yapısındaki değişiklikler gibi etkenler yaşlılıkta bakım gereksiniminin daha da artmasına sebep oluyor.
Yaşlıların bakımında aile
Devamı...

Yaslibakicisi.com Damla İnsan Kaynakları Eğitim ve Danışmanlık Temizlik Gıda Bilişim Sanayii
Tic.Ltd. Şti. ne bağlı bir sitedir. Damla İnsan Kaynakları Ltd. Şti. Çalışma ve Sosyal
Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu, 19/04/2012 tarihli 100 sayılı izin belgesiyle faaliyet göstermektedir.
4904 sayılı Türkiye İş Kanunu gereğince iş arayanlardan menfaat sağlanması ve ücret alınması yasaktır.
Damla Bilişim
Damla Bilişim
Site Haritası
İletişim Hakkımızda Ana Sayfa Yaşlı Bakıcısı
Damla Bilişim Yaşlı Bakıcısı